NaslovnaSport

Na „Trofeju Beograda“ atletičari „Dinama“ osvojili četiri medalje

Na stadionu Vojne akademije održan je tradicionalni Atletski miting za mlađe juniore „Trofej Beograda“. Nastupili su skoro svi naši najbolji mlađi juniori, ali je izostala masovnost klubova iz okolnih zemalja koji su po tradiciji do ove godine učestvovali sa kvalitetnim atletičarima.

AK „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je sa gotovo najjačom ekipom, osim najbolje pančevačke mlade atletičarke Marije Mrkele koja je imala obaveze sa školom. Osvojene su 4 medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Aleksa Živanov u bacanju koplja daljinom od gotovo 50m.

Imao je sa malim prestupom daljinu od 55m ali je nažalost taj hitac poništen. To bi bila norma za sva velika takmičenja koja ga očekuju u narednom periodu. Aleksa je osvojio i srebrnu medalju u bacanju kugle, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Drugu zlatnu medalju osvojila je Anastasija Mrkela u trci na 400m rezultatom 1.00,60.

Pošto je u narednom periodu očekuje pregršt takmičenja ona je istrčala trku samo na pobedu, kaže Cvetkoski.

Strahinja Stevšić je u trci na 800m osvojio bronzanu medalju novim ličnim rekordom od 2.00,57.

U ovoj trci su nastupili svi najbolji atletičari u Srbiji u ovoj disciplini tako da je Strahinja pokazao da iako najmlađi u konkurenciji sa pravom očekuje prvenstvo Srbije i borbu za medalju, kaže trener Cvetkoski.

Lični rekord i odličan nastup sa novim ličnim rekordom imao je Andreja Božanić u trci na 800m koja je njegova sporedna disciplina.
Malo sportske sreće zafalilo je Lani Cvetkoski da kao pionirka osvoji medalju u bacanju diska i koplja. Lana je osvojila 4. mesto u bacanju diska i za samo 6 cm izgubila bronzanu medalju u poslednjem hicu. Ona je i u bacanju koplja osvojila 4. mesto.

AK „Dinamo“ koji je trenutno peti klub u Srbiji po zvaničnoj statistici Srpskog atletskog saveza ima izuzetno gust raspored takmičenja u narednom periodu.

Očekuju nas prvenstva Srbije u svim uzrasnim kategorijama, Kup za juniore, kao i prvenstva Balkana. Ako istaknemo da je ove godine došlo do smene generacija u klubu, 5. mesto je fantastičan uspeh. Sigurni smo da će svi atletičari našeg kluba ,,Dinamo“ dati maksimum da na kraju godine ostanemo među najuspešnijim klubovima u Srbiji gde svakako pripadamo, zaključio je prof. Ljupčo Cvetkoski.

Ekipu je na takmičenju predvodio trener prof. Ljupčo Cvetkoski.