NaslovnaSport

Pančevo: održana prva trka autoslaloma

Auto moto sportsko udruženje „Fanatik“ iz Pančeva organizovalo je 28. juna prvu trku autoslaloma u tom gradu čime je otvorena ovogodišnja sezona u toj disciplini.

Učesnici su imali tri vožnje od kojih se boduju rezultati iz najbolje dve za Otvoreni i Nacionalni šampionat Srbije.

Učesnici su bili iz više gradova u Srbiji, kao i iz Bosne i Hercegovine. Iako najavljeni, izostali su takmičari iz Hrvatske zbog novih mera njihove vlade i nemogućnosti dolaska zbog virusa korona.

Na startu su se pojavila 72 takmičara u nekoliko klasa učestvovalo je na prvoj trci ovogodišnjeg autoslaloma, koji se boduje za šampionat Srbije. Najuspešniji u generalnom plasmanu bio je Vitomir Susi Cvetić.

Staza u Pančevu je potpuno nova u kalendaru takmičenja i to je privuklo veliki broj učesnika iz čitave zemlje. Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju i u Srbiji.

Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već nekoliko godina organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu, a organizator ove trke je mlad auto moto udruženje Fanatik iz Pančeva.

Mi smo mlad klub koji se neprastano razvija i raste, pa je jedna ovakva manifestacija veliki izazov za sve nas. Reč je o potpuno novoj stazi u kalendaru koja je kombinacija tehnički izazovnog parkinga i ozbiljnih pravaca sa šikanama i kapijama, moglo bi se reći za svačiji ukus. Nadamo se da ćemo se videti i sledeće godine kada ćemo se potruditi da našu trku podignemo na još viši nivo i ispravimo sve propuste iz ove godine, saopšteno je iz ovog kluba.

Vozači su imali tri vožnje, od kojih se boduju rezultati iz najbolje dve. Planirano je da u toku sezone bude organizovano sedam trka u autoslalomu, prva sledeća je za tri nedelje u Aranđelovcu.

Izvor: Auto moto klub „Fanatik“