NaslovnaSport

Kovin: Osnovano prvo veslačko udruženje

U prostorijama Ustanove za sport „Kovin” 29. juna, na Međunarodni dan Dunava, održana je osnivačka skupština Sportsko- veslačkog udruženja „Kovin”.

Ovim je pri Ustanovi za sport formirano prvo veslačko udruženje u Kovinu.

Pre početka radnog dela, brodomodelar Zlatko Pajić održao je predavanje o istoriji plovidbe na Dunavu, a direktor Ustanove za sport Dejan Janjević pozdravio sve prisutne.

U radnom delu skupštine izglasan je statut i izabrani su predsednik, sekretar, upravni odbor i nadzorni odbor udruženja. Za predsednika je izabran Bojan Golubović, za sekretara Ivan Radić, dok su članovi upravnog odbora Mladen Savić, Predrag Brkić i Aleksandar Filipović, a članovi nadzornog odbora Zlatko Pajić, Veselin Savić i Vladimir Vrcelj.

 

 

Veslački savez Srbije, Veslački savez Vojvodine, veslački klubovi „Smederevo” i „Tamiš” iz Pančeva podržali su formiranje kovinskog udruženja i poželeli sreću u radu svim sadašnjim i budućim članovima.

Nakon skupštine, prisutni su obišli lokacije budućeg kluba, a potom nastavili druženje vožnjom brodićem sa kapetanom Slavišom Papićem kroz kovinski Dunavac, gde će se nalaziti i buduća veslačka staza.