InformacijeNaslovna

Izmene u pristupanju građana portalu Lokalnih poreskih administracija

Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike-korisnike Portala LPA (lpa.gov.rs) da su u cilju unapređenja elektronske identifikacije korisnika različitih portala javne uprave i uvođenja jedinstvene elektronske prijave korisnika, pripremljene izmene Jedinstvenog informacionog sistema lokalnih poreskih administracija (JIS LPA).

U vezi sa tim će od petka, 31. jula na JIS LPA biti onemogućeno registrovanje novih internet korisnika za obveznike koji sa svojim korisničkim nalogom (korisničko ime i lozinka) koriste usluge Portala LPA na adresi lpa.gov.rs.

Svi korisnici Portala LPA (lpa.gov.rs) će se od ponedeljka 3. avgusta, prijavljivati na Portal LPA po novoj proceduri, koja podrazumeva korišćenje jedinstvenog elektronskog identiteta korisnika koji se kreira na Portalu eUprave (euprava.gov.rs).

Način prijave korisnika Portala LPA po novoj proceduri detaljno su objašnjeni u „Uputstvu za LPA korisnike“ koje će biti dostupno na Portalu LPA i Portalu eUprava od nedelje, 2. avgusta 2020.godine.