DruštvoLjudiNaslovna

Katarina Kračun: priznanje Grada najboljim studentima pokazatelj je da nijedan trud nije uzaludan

Kao i svake godine, tako i ove, Grad Pančevo je raspisao konkurs za nagrađivanje najboljih studenata sa svoje teritorije. Uslove konkursa ispunilo je 18 studenata i studentkinja, a priznanja su im uručena prošle nedelje. Među nagrađenima je i Katarina Kračun, studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu kojoj je trenutni prosek 9,56.

Kako kaže, nagrada joj znači puno, jer je to pokazatelj da nijedan trud nije uzaludan, a da Grad Pančevo to prepoznaje i vodi računa o svojim studentima.

Koliko Vam znači priznanje Grada Pančeva?

Nalazim se na kraju studija, završavam Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i do kraja mi je ostalo još tri ispita. Veoma mi znači što sam ove godine dobila nagradu Grada Pančeva za najbolje studente. To mi mnogo znači iz razloga što je to pokazatelj da nijedan trud nije uzaludan i da Grad Pančevo vodi računa o svojim studentima. I ranije sam nagrađivana za svoj rad i postignuća. Dobijala sam nagrade od fakulteta svake godine za postignut uspeh u učenju i sticanju znanja kao i za naučno-istraživački rad. I ove godine sam dobila nagradu od fakulteta.

Kakvi su Vam dalji planovi?

Ostalo mi je još oko mesec dana do kraja studija. Imam planove za dalje, naravno. Planiram da od oktobra nastavim studije na masteru, a kasnije su mi u planu i doktorske studije. Svoju budućnost vidim pre svega na univerzitetu gde bih volela da radim kao profesor. To mi je cilj. Pokušaću da ga dostignem.

 

 

Zašto ste izabrali baš Pravni fakultet i da li je to bilo ono što ste oduvek želeli?

U Pančevu sam završila srednju Ekonomsku školu na smeru „pravni tehničar“ i Pravni fakultet je bio logičan izbor za nastavak školovanja. Na početku studija me je zanimala oblast prava krivica i planirala sam da budem u Tužilaštvu. Međutim to se promenilo za četiri godine u smislu da sam shvatila da želim da se specijalizujem za kompanijsko pravo, ali da me interesuje profesura. Odlučila sam se za „kompanijsko pravo“, jer smatram da je specifično po tome što ima dosta instituta u kompanijskom pravu koje treba istražiti, razraditi. Zanimljivo je i budućim studentima bih preporučila da se bave upravo kompanijskim pravom.
Svi moji planovi vezani su za Srbiju. Planiram da ostanem u Srbiji i da se bavim kompanijskim pravom u Srbiji, bilo u praksi bilo kasnije kao profesor na fakultetu.