DruštvoNaslovna

Lokalna samouprava obezbedila novu opremu za Vatrogasnu stanicu u Žablju

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić, zajedno sa šefom kabineta Urošem Radanovićem, posetio je Vatrogasnu stanicu Žabalj, gde je uručena vatrogasna oprema u vrednosti od pola miliona dinara, koju je obezbedila lokalna samouprava.

Vatrogasci opštine Žabalj od danas imaju šest novih creva za gašenje požara, dve turbo mlaznice, dve pumpe za povlačenje vode, devet lampi za šlemove, četiri ručne lampe, dve maske za izolacione aparate i dva plućna automata.

Vatrogasno-spasilačko odeljenje Žabalj, sa devet članova, funkcioniše u okviru Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, koju čini 12 opština.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Stojan Milovac zahvalio se predsedniku Opštine Žabalj, istakavši da je saradnja sa lokalnom samoupravom odlična, kao i prethodnih godina.

Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Žablju, kao i Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad organizaciono pripadaju Ministarstvu unutrašnjih poslova, međutim saradnja sa lokalnom samoupravom je neophodna, a upravo ovo je ogledalo dobre saradnje. Osim nabavke nove opreme, sa Opštinom Žabalj sarađujemo i u mnogim drugim aktivnostima, rekao je Milovac i dodao da Žabaljčani odlično funkcionišu, uz povremenu pomoć jedinica iz Novog Sada i okolnih opština, u slučajevima kad je to neophodno.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić poručio je vatrogascima da uvek mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave. Kao što je dogovoreno u prethodnoj Božićevoj poseti vatrogascima, nabavljena je nova oprema, a u planu je još nekoliko aktivnosti.

Opština će pomoći renoviranje objekta vatrogasnog odeljenja, a tu smo da pomognemo i kad na red dođe nabavka novog vatrogasnog kamiona. To su za naše vatrogasce sada prioriteti, koje ćemo se truditi što pre da rešimo, poručio je Čedomir Božić.

Žabaljski vatrogasci prethodnog meseca uspešno su ugasili 21 požar u opštini.

Izvor: www.zabalj.rs