NaslovnaSport

Atletika: Živanov prvak Srbije u bacanju koplja, Marija Mrkela srebrna u trci na 400 metara

Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke održano je za vikend u Kruševcu. Posle duže pauze zbog svima nama poznate situacije nastavljena su atletska takmičenja.

I pravi, najbolji treneri i u takvim situacijama moraju pokazati znanje i umešnost, da njihovi takmičari kada god je potrebno budu najbolji. Da je atletski klub bogat ne samo talentima već i najboljim trenerima pokazuje ovo prvenstvo.

Aleksa Živanov je postao prvak Srbije za starije juniore u bacanju koplja dužinom od 51,50 metara.

To nije njegov najbolji rezultat, ali je ubedljivo pobedio na Prvenstvu Srbije bacivši više od 4 metara bolje od drugoplasiranog, a gotovo 10 metara više od trećeplasiranog takmičara. Ako istaknemo da je on mlađi junior ovaj rezultat ima još veću vrednost. Očekujemo poziv selektora za Prvenstvo Balkana na kojem će Aleksa imati ozbiljniju konkurenciju i tek tako može baciti svoj maksimum, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Marija Mrkela osvojila je srebrnu medalju na 400m rezultatom 57,53.

 

Marija Mrkela osvojila je srebrnu medalju

 

Sjajna trka pančevačke pionirke koja se apsolutno ravnopravno takmiči i sa starijim juniorkama, devojčicama koje su četiri godina starije od nje. Marija se već dve godine ni sa jednog Prvenstva Srbije nije vratila bez medalje. Ona je ponos našega kluba, a grad Pančevo će se vrlo biti prepoznatljiv po našoj atletskoj gazeli, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Velike su ambicije vezane za Mariju Mrkelu u Atletskom savezu Srbije, ali ćemo o tom projektu pisati nekom drugom prilikom.

Marija Mrkela se plasirala i za finale na 200m, ali u dogovoru sa trenerom nije trčala finale na 200m zbog štafete 4x400m.

Sjajan rezultat i Strahinje Stevšića koji je u finalnoj trci na 800m osvojio 4. mesto istrčavši lični rekord od 1,59 i samo dve desetinke ga je delilo od medalje.

Strahinja Stevšić, Aleksa Živanov i Marija Mrkela su prethodnih 7 dana bili na kampu atletskih nada, a svojim nastupom na ovom takmičenju pokazali su da im je tamo bilo mesto.

Peto mesto zauzela je i ženska štafeta 4x400m u sastavu Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Miona Brkić i Marija Mrkela. Uspešnu trku imao je i Andreja Božanić na 800m istrčavši trku u vremenu ličnog rekorda 2,08.

 

 

Atletski klub ,,Dinamo“ će tek u narednih 30-ak dana pokazati svu svoju snagu atletičara i umeće svojih trenera.

U Dinamu su sigurni da će biti peti klub u Srbiji, što bi bio najbolji plasman u istoriji pančevačke atletike odnosno AK „Dinamo“.