DruštvoNaslovna

Žabalj: besplatan komplet udžbenika za svakog đaka prvaka

I ove školske godine, kao i prethodnih godina, lokalna samouprava je obezbedila komplet udžbenika za novu školsku godinu za sve đake prvake.

U prvi razred upisano je 267 prvaka, od toga u Žablju 103, u Gospođincima 41, u Čurugu 78 i u Đurđevu 45 koji će nastavu slušati na srpskom i osam učenika koji će nastavu slušati na rusinskom jeziku.

Predsednik opštine Čedomir Božić posetio je Osnovnu školu u Đurđevu, gde ga je dočekala direktorka škole Ljubica Klepić, a gde joj je predsednik opštine uručio jedan komplet udžbenika namenjen prvacima.

Polazak u školu predstavlja početak puta koji je najlepši, najzanimljiviji i nosi sa sobom mnoge uspomene, ali on zna da bude i te kako težak ukoliko se na tom putu preskaču školske obaveze i zadaci. Početak ove školske godine je specifičan i donosi mnogo izazova, kako za učitelje i nastavnike, tako i za same đake, jer prvenstveno moramo da sačuvamo zdravlje svih učenika i školskog osoblja, a sve prouzrokovano aktuelnom pandemijom. Veoma je bitno da se poštuju sve propisane mere, kako bi se zaustavilo širenje virusa “kovid 19”, a Opština Žabalj će pružiti maksimalnu podršku svim škola sa svoje teritorije, kako bi nastava mogla da se nesmetano odvija u školama. Takođe, moram da istaknem da će lokalna samouprava nastaviti, sa već ustaljenom praksom, da i u narednim godinama obezbeđuje udžbenike za đake prvake, a za koje je Opština ove godine izdvojila 1.800.000 dinara, i na taj način olakša prve školske dane roditeljima čiji mališani započinju novo poglavlje svog života, istakao je Božić, dodajući da će Opština Žabalj i dalje nastojati da omogući sve neophodne tehničke uslove, kako bi budući prvaci, kao i svi ostali učenici, nesmetano pohađali nastavu.

Član Opštinskog veća za obrazovanje i nekadašnji nastavnik tehničkog u Žablju Lazar Čonkić istakao je da naši prvaci imaju sreće što su sve četiri škole izuzetno dobro opremljene i što imaju stručne i iskusne učitelje i nastavnike, te treba da napune glavice sa što više znanja, jer uvek ima šta da se nauči, a svi znamo da je znanje najveća moć.

Sada kad imaju sve uslove i pomoć sa nekoliko strana, prvacima ostaje da daju najbolje od sebe i da im svakodnevni odlazak u školu ne pada teško.

Izvor: www.zabalj.rs