DruštvoNaslovna

Pančevo: saniran požar na staroj deponiji

Požar koji je bio zahvatio staru deponiju u Pančevu je ugašen, a građani ni na koji način nisu bili ugroženi, saznajemo od v.d. direktora JKP „Higijene“ Pančevo.


Kako je Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo u izjavi za TV Pančevo objasnio do požara je došlo u noći između 30. i 31. avgusta usled nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno zbog visokih temperatura stara deponija se sama zapalila.

  • Videli ste i sami da je požar saniran. Što se tiče uticaja na životnu sredinu i na zdravlje građana Gradska uprava Pančevo je pozvala Zavod za javno zdravlje. Oni su izašli na teren na dve lokacije u Gornjem gradu i naselju „Karaula“. Merili su između 14:30 i 18 časova zagađenje vazduha. Po stručnom mišljenju Zavoda za javno zdravlje nije bilo negativnog uticaja na životnu sredinu i zdravlje građana, rekao je Mišo Marković.

Tokom sanacije požara bilo je angažovano šest vatrogasnih vozila i dve cisterne “Higijene”. Iz preventivnih razloga ekipe i cisterne “Higijene” danonoćno dežuraju.

  • Dežurstvo je 24 časa. Teren se poliva vodom da ne bi ponovo došlo do požara, jer vidimo da su temperature i dalje visoke. Građani ne bi trebalo da budu zabrinuti, jer nije ugroženo ni zdravlje građana ni životna sredina u okolini deponije i ostalim delovima Pančeva, rekao je Mišo Marković.

Javno komunalno preduzeće “Higijena” je blagovremeno organizovalo sve potrebne radove na obezbeđivanju prohodnosti protivpožarnih puteva na području gradskih deponija kako bi veći požari bili predupređeni.