DruštvoNaslovna

Zorana Bratić: ulaganje u obrazovanje prioritet je Opštine Alibunar

Predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić prvog dana škole zajedno sa svojim saradnicima posetila je školske ustanove na teritoriji opštine Alibunar.

Predsednica je u razgovoru sa prosvetnim radnicima i roditeljima istakla da opština nastavlja sa ulaganjem u obnovu i izgradnju obrazovnih institucija, naglašavajući da je sada najvažnije da su stvoreni uslovi za bezbedan povratak dece u školske klupe.

Opština je obezbedila svim prvacima i prigodne poklone. Uručeno je 160 rančeva, koliko i ima đaka prvaka ove školske godine.

Deca i samo deca mogu obezbediti opstanak naselja i budućnost naše opštine, ulaganje u školovanje naše dece je jedan od najvažnijih programskih ciljeva. Shodno tome, prioritet nam je ulaganje u obrazovne ustanove širom opštine. U toku je opremanje fiskulturne sale u Alibunaru. Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije za dva važna školska objekta u Banatskom Karlovcu, kotlarnice u osnovnoj školi i predškolske ustanove u ovom naseljenom mestu. Osim toga, potpuno je rekonstruisana zgrada OŠ „Prvi maj“ u Vladimirovcu, ali i zamena parketa i sanacija krova fiskulturne sale u Nikolincima, kao i sanacija krova na sali u Ilandži, istakla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić još jednom naglašavajući da je u ovom trenutku na prvom mestu bezbednost dece.