DruštvoNaslovna

Žabalj: predsednik opštine obišao atare sa poljočuvarima

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić obišao je danas atare na području opštine Žabalj, zajedno sa predstavnicima agencije koja je zadužena za nadzor i čuvanje istih.

Treću godinu za redom lokalna samouprava u saradnji sa poljoprivrednicima organizuje zaštitu poljoprivrednih kultura, jer se pokazala velika potreba za tom aktivnošću, posebno u jesenjem periodu kada se inteziviraju krađe u ataru opštine Žabalj.

Opština Žabalj treću godinu za redom organizuje čuvanje atara na preko 30.000 hektara, konkretno zaštitu poljoprivrednih useva, u saradnji sa poljoprivrednicima. U prethodne dve godine ovaj model čuvanja pokazao se kao uspešan i naravno tako nastavljamo i u tekućoj godini. Bitno je da postoji dobra saradnja između poljoprivrednih proizvođača i lokalne samouprave, jer samo zajedničkim radom možemo sačuvati naše atare. Akcija čuvanja atara je počela petog septembra i trajaće 40 dana, rekao je Čedomir Božić.

 

 

Lokalna samouprava će nastaviti i ubuduće da inicira aktivnosti ove vrste, kao i da izdvajati određena sredstva za to, a uz pomoć policije i profesionalne agencije za zaštitu, atari će u jesenjem periodu biti potpuno obezbeđeni, a poljoprivrednici rasterećeni straha od krađe svojih useva.

Izvor: www.zabalj.rs