KulturaNajaveNaslovna

Pančevo: Predstavljanje zbornika “Rukopisi 43” 11. i 12. septembra

Dom omladine Pančevo je i ove godine raspisao konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije – „Rukopisi 43“. Na elektonsku adresu pančevačkog Doma Omladine stiglo je dve stotine i šezdeset prijava.

Žiri je doneo odluku da u „Rukopise 43“ uvrsti radove sedamdeset i jednog autora iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Zbornik “Rukopisi 43” su izašli i ove godine, uprkos otežavajućim okolnostima. Na sto šezdeset i osam strana, u nikad obimnijem izdanju, zbornik predstavlja čak sedamdeset autora s pesmama i pričama, i pogovore urednika Natalije Milovanović i Srđana Gagića.

Nešto kasnije nego inače “Rukopisi 43” biće predstavljeni i javnosti, na manifestaciji koja će se održati u nešto suženom obimu 11. i 12. septembra u Letnjoj bašti Doma omladine u Pančevu.

U slučaju lošeg vremena programi će se realizovati u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6.

U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen. Prilikom dolaska na programe neophodno je nošenje zaštitne maske.

PROGRAM

Petak, 11.9.
Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
19h
„Demaskiranje pesnika – razgovor sa Zvonkom Кaranovićem i Srđanom Sekulićem“

Prvo veče ovogodišnjih Rukopisa proteći će u razgovoru sa Zvonkom Кaranovićem, odavno potvrđenim i priznatim pesnikom i promoterom pesničkog stvaralaštva mladih i Srđanom Sekulićem, jednim od onih pesnika čije vreme tek dolazi.
Razgovor vodi Vule Žurić

Subota, 12. 9.
Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
16h
Radionica s autorima: književno upoznavanje
Učestvuju: autori iz Srbije i urednici Rukopisa 43. Mladi pisci-namernici su dobrodošli.
Okupićemo se s mladim piscima da razgovaramo o književnosti, objavljivanju prve ili druge knjige, izdavačkim kućama, te percepciji književnosti putem elektronskih medija, kao i na internetu. Takođe, u svetlu datih okolnosti, pričaćemo koliko je književnost i uopšte umetnost važna pomoć u prevladavanju ,,nove realnosti” koju živimo zbog pandemije.

19h
Promocija ovogodišnjih Rukopisa 43 – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije
Učestvuju: autori iz Srbije
Voditelji programa: Jasmina Topić, Miloš K. Ilić, Srđan Gagić

Izdavač „Rukopisa 43“ i organizator manifestacije je Dom omladine Pančevo, uz pokroviteljstvo i materijalnu podršku Grada Pančeva.