DruštvoNaslovna

Opština Žabalj: u toku uređenje atarskih puteva u Gospođincima

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić obišao je radove koji se odnose na uređenje atarskih puteva u Gospođincima. Projekat uređenja atarskih puteva započet je u Gospođincima, a nakon toga sledi uređenje atara i u Žablju, Čurugu i Đurđevu.

Opština Žabalj svake godine ulaže sredstva za uređenje atarskih puteva, pa tako su i ove godine izdvojena sredstva za tu namenu. Prva deonica koja se radi ove godine je u Gospođincima, a radovi će dalje biti nastavljeni u ostalim mestima opštine Žabalj. Vrednost ovih radova je više od 10 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i iz budžeta Opštine Žabalj. Napomenuo bih da je u pitanju jedan novi model uređenja atarskih puteva, takozvana cementna stabilizacija koja je prvi put urađena prošle godine i pokazala se kao veoma dobra, pa i ove godine nastavljamo sa istom praksom, istakao je Čedomir Božić.

 

 

Saradnja lokalne samouprave i poljoprivrednika je na jednom visokom nivou i samo kao takva može doprineti dobrim rezultatima u ovom segmentu, jer je upravo poljoprivreda okosnica privrednog razvoja opštine Žabalj.