KulturaNajaveNaslovna

Bavanište: 7. Art avlija multimedijalni SMS fest mesto susreta džezera, bluzera, slikara, vajara…

Bavanište (mesto na pola puta između Pančeva i Kovina) i ove godine će biti domaćin jedinstvenog evropskog festivala muzičke kulture i umetnosti.

Festival od ove godine nosi naziv „Art Avlija Multimedijalni SMS (Slika-Muzika-Skulptura) Fest“ i objediniće više umetničkih pravaca u kulturi.

Omiljena Avlija (otvoreni, ograđeni prostor od 16 ari) sedmi put će otvoriti vrata posetiocima u subotu, 12. septembra od 11:30 časova.

Sam naziv festivala „Slika-Muzika-Skulptura“ ukazuje na transformaciju klasičnog jazz&blues formata u pravi multimedijalni događaj.

Napokon je ostvarena želja spajanja više umetničkih pravaca kao i demetropolizacija umetnosti. Našem pozivu da učestvuju na ovogodišnjem SMS Festu odazvali su se eminentni slikari, muzičari, vajari Srbije i Crne Gore, kako bi gostima u Avliji dočarali magiju svog stvaralaštva, poručili su organizatori, Udruženje Artavlija – Artyard.

 

 

U muzičkom delu programa učestvovaće: Kochetov Quintet, Petar Z, Dragan Čalina Quartet, Mooncage, Iva Ikon i Di Luna Blues Band & Nataša Guberinić.

Cena ulaznice 3.000 dinara, deca do 12 godina ne plaćaju ulaz. Zbog trenutne epidemiološke situacije dostupno je samo 200 karata.

Napomena: na ulazu će se obavljati merenje temperature bezkontaktnim toplomerom, a nošenje zaštitne maske je obavezno!