NaslovnaSport

Džudo: Medalje za Petra Novakovića i Milenu Sekulović na turniru u Bugarskoj

Takmičari Akademije Jočić iz Starčeva nakon polugodišnje pauze nastupili su na nekom od turnira prethodnog vikenda. U bugarskom gradu Plovdivu na otvorenom 19. septembra održan je međunarodni turnir na kome je učestvovalo 300 dečaka iz Rumunije, Makedonije, Srbije i domaćina Bugarske.

Petar Novaković je u kategoriji mlađih pionira do 66 kg posle dve pobede i jednog poraza sudijskim preglasavanjem osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Sutradan, 40-ak kilometara dalje, u Panđurištu okupilo se 450 dečaka i devojčica iz Rumunije, Makedonije, Srbije i Bugarske koji su svoje umeće predstavili na sportskom borilištu.

Petar Novaković je u kategoriji do 66 kg bio neprikosnoven i osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, a u dogovoru sa trenerom Miroslavom Jočićem takmičio se i u apsolutnoj kategoriji gde je posle poraza u polufinalu, ostvario i pobedu u borbi za treće mesto, tako da se iz Panđurišta vraća sa dva odličja.

Akademiju Jočić predstavljala je i Milena Sekulović u kategoriji više od 57 kg mlađih pionirki gde je demonstrirala svoje znanje na najbolji način i posle tri ubedljive pobede osvojila prvo mesto.

 

 

Miroslav Jočić je posle ovih turnira podsetio da je zbog situacije sa koronom prošlo više od pola godine od poslednjeg takmičenja na kome su ova talentovana deca učestvovala.

Zahvalni smo našim prijateljima iz Bugarske na pozivu za učešće na ovim turnirima. Doneli smo odluku da povedemo samo Petra i Milenu i to se pokazalo kao pun pogodak, jer su njih dvoje doneli četiri medalje u Srbiju. Nastavljamo sa intenzivnim radom u nadi da će i Džudo savez Srbije početi sa organizacijom turnira, rekao je Jočić.

Petar Novaković kaže da se uželeo turnira i takmičenja.

To je jedino mesto na kome se može oceniti naš trud i rad sa treninga. Mislim da sam mogao i malo bolje da prođem, ali za prvi izlazak posle 6 meseci sam zadovoljan, rekao je Novaković.

Milena Sekulović je zadovoljna osvojenom medaljom.

Finalna borba sa takmičarkom iz Bugarske koja je od mene teža 15 kg je bila pravi izazov, ali uz stručne savete trenera Jočića savladala sam je efektnim bacanjem. Nestrpljivo čekam sledeće turnire pre svega zbog takmičenja, ali i zbog susreta sa sportskim prijateljima, izjavila je Milena Sekulović.