AktuelnoDruštvoNaslovna

Nastavlja se ulaganje u putnu infrastrukturu na teritoriji Pančeva: asfaltiranje ulica u Glogonju

U okviru projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje i izgradnju puteva u Pančevu i naseljenim mestima pre dve nedelje počelo se sa ulaganjem u putnu infrastrukturu.

Trenutno se izvode radovi u Glogonju, gde je završeno asfaltiranje Mlinske ulice i gde se postavlja asfalt u Prvomajskoj ulici.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da se radovi odvijaju prema planu ističući da je ulica Prvi maj u Glogonju od velikog značaja za stanovnike ovog mesta, jer veliki broj njih gravitira ka glavnoj ulici i centru gde se nalaze Mesna zajednica, škola i crkva.

Asfaltirani put će stanovnicima Glogonja omogućiti bolji i lakši pristup glavnoj saobraćajnici. U dogovoru sa našim privatnim partnerom svi radovi u Glogonju trebalo bi da budu završeni do 8. oktobra, rekla je Maja Vitman.

Ulica Prvi maj u Glogonju (foto: S.J.)

Da podsetimo, projekat Javno-privatnog partnerstva za finansiranje i izgradnju puteva u Pančevu i naseljenim predviđa da se uradi 36 kilometara puteva i ulica u samom gradu, ali i naseljenim mestima.

Spisak prioritetnih ulica dale su Mesne zajednice, a Grad Pančevo je pripremio svu neophodnu dokumentaciju koja je odobrena i od strane Republičke komisije za vrednovanje projekta javno-privatnog partnerstva. Osim izgradnje novih 36 kilometara puteva, projekat predviđa i redovno održavanje ulica i puteva na celoj teritoriji Pančeva u narednih deset godina. Ovo je dobar način finansiranja putne infrastrukture, jer na taj način Grad Pančevo ne ulazi u kreditna zaduženja, već će troškove i rizik snositi privatni partner, a lokalna samouprava će iz budžeta mesečno plaćati na 114 rata sve građevinske radove koji će biti završeni u naredne dve godine, objasnila je Maja Vitman.

Od početka naredne nedelje počeće i priprema za asfaltiranje ulica u Banatskom Novom Selu.