NajaveNaslovna

Manifestacija “Daj pedalu raku” i u Pančevu

Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine je podržao udruženje Ženski centar „Milica“ i biciklistički karavan „Daj pedalu raku“ u okviru obeležavanja Oktobra-meseca borbe protiv raka dojke.

Cilj manifestacije “Daj pedalu raku” je podizanje svesti društvene zajednice, a posebno žena, o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranog dijagnostikovanja i lečenja bolesti kao i promovisanje zdravih načina života.

U subotu, 3. oktobra, u 12 sati počeće biciklistička vožnja, kao znak podrške ženama koje trenutno biju bitku sa ovom opakom bolešću, u Pančevu, na pančevačkom keju. Vožnja bicikala, trotineta i rolera počeće u podne na “Gradskoj plaži”, voziće se stazom oko keja i završiće se na istom mestu.

Biciklistički karavan odvija se u isto vreme u više mesta u Srbiji: Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Trsteniku, Lapovu, Stopanji, Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Topoli, Pančevu, Čačku, Kučevu, Velikom Gradištu, Sremskoj Mitrovici, Sremskoj Kamenici, Užicu, Aranđelovcu, Svrljigu, Smederevu, Arilju, Gornjem Milanovcu, Zaječaru, Šapcu, Jošaničkoj Banji… i u Ljubljani, u Sloveniji.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da zajedno “daju pedalu” raku ovom simboličnom vožnjom!

Okupljanje učesnika je u 11:45 časova na “Gradskoj plaži” u Pančevu.

https://www.facebook.com/events/1708782879277533/