NaslovnaSport

Najbolja atletičarka Pančeva na takmičenjima u Bosni i Hercegovini

Trenutno najbolja atletičarka Pančeva Marija Mrkela prethodnih sedam dana boravila je u Bosni i Hercegovini na dva pozivna takmičenja.

Prvo takmičenje je bio seniorski međunarodni atletski miting u Zenici na kojem je Marija pozvana u trci na 400m.

Marija je trku istrčala za 57,85 i završila je kao četvrtoplasirana. Dva stota dela sekunde su je delila od bronzane medalje. Vreme je bilo izuzetno loše sa jakom vetrom i kišom, a temperatura 12 stepeni. Nikako joj nije ,,legla“ trka. Ni njoj ni većini takmičara tako da ni približno nije istrčala zbog takvih uslova kako smo očekivali, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Posle takmičenja otputovali smo u Trebinje na poziv selektora za mlađe uzrasne kategorije Republike Srpske na Prvenstvo za pionire Republike Srpske.

Marija je pozvana u Trebinje zajedno sa reprezentativkom iz Čačka Ivanom Ilić da uveličaju ovo takmičenje. Bili smo gosti grada Trebinja, kaže Cvetkoski.

Još jedna pobeda i lični rekord

Najbolja atletičarka Pančeva Marija Mrkela je u nedelju, 11. oktobra nastupila u trci na 300m. Pobedila je sa fantastičnim rezultatom od 40,25. To je njen lični rekord i vrlo blizu državnog rekorda koji je 39,87.

Fantastična trka Marije oduševila je sve prisutne. Ona je oborila rekord staze i prvenstava Republike Srpske. Po rečima organizatora pitanje je kada će taj rekord neko dostići. Ona je trenutno u top formi. Ukoliko nastupi na još nekom takmičenju rekord bi sigurno bio u njenom vlasništvu, smatra trener Ljupčo Cvetkoski.

Najbolja atletičarka Pančeva Marija Mrkela je atletičarka stvorena za velike rezultate i takav talenat se mora sačuvati.

Odlučili smo da je ovo poslednje takmičenje za nju u ovom delu sezone. Posle kraće, ali zaslužene pauze počećemo pripreme za narednu sezonu. U njoj će Marija po prvi put imati pravo nastupa u reprezentaciji Srbije, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Očekuju je Prvenstvo Evrope za mlađe juniore, zatim i svetsko prvenstvo za starije juniore. Zato je potrebno posvetiti se ozbiljnom pripremnom periodu kako bi Marija na tim takmičenjima zablistala punim sjajem.