DruštvoNaslovna

„Dečja nedelja“ obeležena i u školi „Bratstvo Jedinstvo“

Dečja nedelja obeležena je u Osnovnoj školi „Bratstvo Jedinstvo“ u Pančevu nizom različitih aktivnosti.

Učenici četvrtog razreda su sa svojim učiteljicama Branislavom Zeljković i Snežanom Đorđević napravili su ogrlice dobrodošlice. Njih su podelili učenicima prvog razreda. Ovim svečanim činom prvaci su primljeni u „Dečji savez“.

Dečja nedelja bila je dobar povod i za humanitarnu razmenu poruka i paketića drugarima koji su podeljeni u grupe. Ova aktivnost organizovana je tokom nedelje.

 

 

Učenici viših razreda su na času likovnog sa nastavnicom Jelenom Lalić ukrasili hol škole. Za ukrašavanje hola bili su inspirisani sloganom manifestacije „Podeljena sreća dva puta je veća“.

Bibliotečka sekcija, koju predvodi bilbiotekarka Gordana Ranimirović, je sa učenicima petog razreda izradila zanimljive bukmarkere inspirisane temom Dečje nedelje.

U saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu organizovana je edukativna šetnja „Stazama pisaca“ za učenike VII i VIII razreda. Šetnju je vodio istoričar Nikola Koneski. Učenici su obišli mesta u kojima u živeli i radili poznati pisci u Pančevu: Miloš Crnjanski,Vasa ŽIvković, Isidora Sekulić, Jovan Jovanović Zmaj, Miroslav Antić.

Sve aktivnosti realizovane su uz poštovanje epidemiološkoh mera.

A.K.