DruštvoNaslovna

Opština Žabalj obezbedila novu pomoć za ugostitelje

Opština Žabalj donela je odluku da drugi put u ovoj godini pomogne privrednicima kojima je opao promet u poslovanju, zbog posledica aktuelne pandemije.

Prvi put takva odluka doneta je u maju ove godine, kad su privrednici iz nekoliko delatnosti, koji nisu mogli da obavljaju posao za vreme vanrednog stanja, dobili pomoć od 20.000 dinara po zaposlenom.

Ovog meseca doneta je odluka da pomoć bude usmerena isključivo ka ugostiteljima koji su pretrpeli najveću štetu. Ovom Odlukom 39 ugostiteljskih objekata je dobilo po 20.000 dinara za svakog zaposlenog, što obuhvata 105 radnika. Za ove namene iz opštinskog budžeta je izdvojeno dva miliona i sto hiljada dinara.

 

 

Predsednik opštine Čedomir Božić uručio je rešenja o dodeli pomoći ugostiteljima. Ujedno im se i zahvalio što poštuju odluke nadležnih, u cilju zaštite sugrađana od virusa.

Od svih privrednih subjekata u opštini Žabalj, ugostitelji su najviše pretrpeli. Imali su najveće gubitke u poslovanju od početka pandemije. Zato smo odlučili da im ponovo pomognemo. Oni nam uzvraćaju tako što poštuju sve odluke koje donese Opštinski štab za vanredne situacije. Svakog dana sprovode sve aktivnosti koje doprinose zaštiti od virusa, istakao je Čedomir Božić.

Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže privrednicima kako bi svi prevazišli novonastalu situaciju izazvanu pandemijom virusa korona i sa što manje, koliko je to moguće, gubitaka u svom poslovanju.

Izvor: Opština Žabalj