NaslovnaSport

Streljaštvo: Stefan Kešišjan osvojio bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji pištoljem

Nova takmičarska sezona i zvanično je počela za vikend u Smederevu prvim kolom Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore. Nastupilo je devet takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“ u disciplinama iz vazdušne puške i pištolja.

Kadet Stefan Kešišjan je osvojio bronzanu medalju sa postignutih 542 kruga u konkurenciji juniora pištoljem, kao i 8 bodova za učešće u Finalu Kupa.

Pored njega, u ekipi seniora pištoljem, koja je osvojila četvrto mesto i 5 bodova, učestvovali su i pionir Marko Ninković sa 538 i njegov brat, mlađi junior Velimir Ninković sa 534 kruga, što su visoki rezultati za njihov uzrast, sa kojima su zamenili naše seniore, kaže Siniša Veljković, sportski direktor SD Pančevo 1813.

Kadet Aleksa Rakonjac osvojio je peto mesto sa postignutih 610,7 krugova u konkurenciji juniora puškom, kao i šest bodova za učešće u Finalu Kupa.

Pored njega, u ekipi seniora puškom, koja je osvojila peto mesto i četiri boda, učestvovali su i seniori Gabriel Dautović sa 610,5 i Dalibor Pavlović sa 574,5 krugova, koji je u zadnjem momentu zamenio Dejana Pešića, a koji nije nastupio zbog obaveza na radnom mestu.

Nastupile su i juniorke Teodora Kondić sa 604,0 i Iva Rakonjac sa 595,4 puškom, a pištoljem Marina Mijatović sa 493 krugova. To je bilo nedovoljno za osvajanje bodova, u ovom od ukupno tri kola, tako da će imati prilike da se dokažu.

Naredno takmičenje će biti međunarodni turnir za mlade strelce, takođe u Smederevu početkom novembra.

Liga pionira Vojvodine – 2. kolo

Ponovo su Iva Rakonjac i Marko Ninković osvojili zlatne medalje puškom odnosno pištoljem, pioniri pištoljem su osvojili prvo, a pionirke pištoljem i pioniri puškom drugo mesto ekipno. Nemanja Đorđević osvojio je bronzanu medalju pištoljem.

U Staroj Pazovi za vikend je održano drugo kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo osam najmlađih takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“ u svim disciplinama i kategorijama.

Marko Ninković je osvojio prvo mesto sa 184 kruga u kategoriji pionira vazdušnim pištoljem. Pored njega, u ekipi pionira pištoljem koja je zauzela prvo mesto, nastupili su Nemanja Đorđević koji je sa 161 krugom osvojio bronzanu medalju i Ognjen Bunčić koji je četvrti sa 147 krugova.

Ekipa pionirki pištoljem je osvojila drugo mesto, a nastupile su Iva Rakonjac sa 131, i sestre Asja i Katja Bogdanović sa 127 i 112 krugova.

Iva Rakonjac je osvojila prvo mesto sa 183 kruga u kategoriji pionirki puškom. Pored nje, u ekipi pionirki koja je zauzela peto mesto, nastupile su Katja Bogdanović sa 149 i Tijana Cvetanović sa 120 krugova.

Ekipa pionira puškom je osvojila drugo mesto u sastavu: Ognjen Bunčić sa 171, Nemanja Đorđević sa 164 i Ognjen Lukić sa 161 krugom.

Treće kolo biće održano u Sremskoj Mitrovici 15. novembra. Narednog vikenda su Pančevo i Streljačka družina „Pančevo 1813“ domaćini ekipnog Finala Kupa SS Srbije serijskom vazdušnom puškom.

Izvor: SSS