NaslovnaSport

Andrea Stojadinov osvojila je bronzanu medalju na džudo turniru u Mađarskoj

Andrea Stojadinov, džudistkinja iz Pančeva, osvojila je danas bronzanu medalju na međunarodnom džudo takmičenju „Grand Slam Hungary“ u Budimpešti.

Andrea Stojadinov je bronzanu medalju osvojila u kategoriji žena do 48 kilograma. „Grand Slam Hungary 2020“ održava se od 23. do 25. oktobra.

Andrea Stojadinov sasvim sigurno će zapamtiti Gran slem u Budimpešti, gde se prvi put popela na pobedničko postolje osvajanjem bronzanog odličja u elitnoj seniorskoj konkurenciji.

U konkurenciji najboljih dama kada je u pitanju kategorija do 48 kilograma, Andrea Stojadinov trofejna mlada džudistkinja ostvarila je vrhunski rezultat, osvajanjem prve medalje na Gran slem takmičenju.

Malo je reći da sam srećna. Osećaj je izuzetan, svi čestitaju, stalno mi stižu poruke, prenela je prve utiske Andrea Stojadinov.

Takmičari i sportska javnost uželeli su se džudoa. Preduga pauza izazvana pandemijom korona virusa prekinula je sezonu i napravila pravu pometnju u kalendaru i životima svih sportista.

Konačno smo dočekali da počne IJF tour. Ne znam šta su drugi radili tokom ovih 8 meseci, ali ja sam sve vreme vredno trenirala. Sreća pa u podrumu svoje kuće imam malu džudo salu u kojoj sam do besvesti mogla trenirati. Imam i najboljeg brata na svetu kojem nikada nije teško da vežba sa mnom, bila je iskrena Andrea Stojadinov.

U periodu kada su treninzi bili dozvoljeni uz poštovanje svih mera, Andrea je nastavila sa radom na dobro poznatoj adresi, Ljutice Bogdana.

Od kada su počeli zvanični treninzi mnogo su mi pomagali treneri iz moje Crvene zvezde. Imali smo sve vreme i veliku podršku prvih ljudi našeg kluba, Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka kao i našeg predsednika Saveza, Ivana Todorova. Kada smo mislili da ovoj pauzi nema kraja, on nas je uvek bodrio i bio uz nas, kaže Andrea.

Andrea Stojadinov nakon osvajanja medalje u Budimpešti

Na putu do medalje Andrea je savladala izuzetne takmičarke koje su u samom vrhu svetske sportske scene. Početak nadmetanja je bio više nego obećavajući. Turkinju Gulkader Senturk, Ruskinju Sabinu Giliazovu i Mongolku Naratsetseg Ganbaatar savladala je maksimalnim rezultatom. Tek u polufinalu aktuelna olimpijska šampionka Argentinka Paula Pareto uspela je da nađe rešenje za mladu srpsku trofejnu džudistkinju. Ni u ovom meču Stojadinov nije bila lak plen, odličan meč koji je nagovestio da u nekom sledećem duelu neće biti ista situacija.

Ipon po ipon do bronzane medalje

U meču za bronzu sa Francuskinjom Širin Bukli, Andrea Stojadinov nastavila je da ređa ipone.

Presrećna sam zbog osvojene medalje. Verovala sam da mogu do odličja. Verujem i da je ovo samo početak uspešne seniorske karijere. Hvala svima na nesebičnoj podršci koju sam osećala sve vreme, kaže Andrea.

Da je protokol rigorozan i da se sve čini kako bi se pre svega sačuvalizdravlje sportista i svih koji su uključeni u organizaciju Gran slema najbolje svedoči naša Andrea Stojadinov.

Mi smo bukvalno zatvoreni u hotelu i imamo prevoz do hale. Ne smemo da izadjemo ni do prodavnice, manje vise smo u „karantinu“. Morali smo da odradimo dva PCR testa pre dolaska a isti proces je i u Budimpešti gde smo takođe dva puta radili test. Mnogo se vodi racuna o svemu. Komplikovano je, mozda i tesko biti tako skroz zatvoren, ali verujem da cemo se i mi svega pridrzavati ako je to nacin da sve prodje bezbedno i omoguci da se turniri ovog nivoa nastave, istakla je Andrea Stojadinov.

Andrea Stojadinov ima 20 godina i članica je Džudo kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda.

Izvor: Džudo savez Srbije