NaslovnaSport

Marija Mrkela među kandidatima za Evropsko prvenstvo u atletici

Marija Mrkela, trenutno najbolja pančevačka atletičarka počinje svoju međunarodnu karijeru. Marija Mrkela, članica AK „Dinamo“ iz Pančeva, počela je sa pripremama za sledeću atletsku sezonu u kojoj je čekaju mnogi izazovi.

Ona je pozvana na testiranje koje je organizovao Srpski atletski savez za najperspektivnije pionire i mlađe juniore Srbije. Oni bi sledeće godine trebalo da učestvuju na Prvenstvu Evrope ili Svetskom prvenstvu.

Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je testiranje došlo u pravi čas, na početku pripremnog perioda. Takođe i baterija testova je primerena uzrastu i kvalitetu atletičara. Sve pohvale Srpskom atletskom savezu, kaže Marijin trener profesor Ljupčo Cvetkoski.

Marija Mrkela je najozbiljniji kandidat za Prvenstvo Evrope u Rijetiju za mlađe juniore.

Po rang listi možemo od nje očekivati visok plasman. Čak smo mišljenja da bi plasman u finale bio realan. U finalu ko zna. Ona je izuzetno motivisano ušla u pripremni period. Svesna je da puno toga zavisi od narednih 5 do 6 meseci u kojima će se dosta promeniti njen način treninga, kaže Cvetkoski.

Trener Cvetkoski dodaje da su najveća otežavajuća okolnost uslovi u kojima će se Marija spremati za Prvenstvo Evrope.

Zbog nedostatka atletske staze bićemo prinuđeni da putujemo dva puta nedeljno za Zrenjanin. Takođe, dva puta za dvoranu u Beogradu. Biće izuzetno naporno kako fizički tako i finansijski. Cilj imamo. Marija zajedno sa celim svojim timom kreće ka ostvarenju svojih snova, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.