DruštvoNaslovna

Skupština grada Pančeva usvojila novi rebalans budžeta Grada

Skupština grada Pančeva danas je, između ostalog, usvojila novi, četvrti, rebalans budžeta Grada za ovu godinu. Kako je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izjavio na sednici gradskog parlamenta, ove godine su se izdešavale neke stvari u čitavom svetu, pre svega pandemija virusa kovid-19 što je uticalo na veće troškove u pojedinim oblastima.

Konstatovali smo da je potrebno da umanjimo deo budžeta koji se odnosi na rashodovnu stranu za 122.521.584,00 dinara. Pored svega toga sagledali smo i druge uticaje koje je kovid-19 izvršio na naš budžet grad. To je dovelo do nekih daljih korekcija. U predlogu ove Odluke o budžetu je najvažnije da smo obezbedili dodatna sredstva za nesmetano obavljanje komunalnih delatnosti JKP „Mladost“ i JKP „Zelenilo“, rekao je Aleksandar Stevanović.

JKP „Mladost“ ovim rebalansom dobiće 25 miliona dinara i JKP „Zelenilo“ 35 miliona dinara. Takođe je odvojen i novac za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju preostalih delova Opšte bolnice Pančevo.

Pored svih problema, mi smo ovom odlukom o izmeni odluke o budžetu grada za 2020. godinu doneli još jednu važnu odluku koja je u skladu sa nekim dogovorima koje imamo sa Republikom Srbijom odnosno republičkom vladom. Isplanirali smo novac za izradu čitave projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice Pančevo. Opšta bolnica u Pančevu je u dobrom stanju nakon investicija koje su sprovedene u prethodnim godinama. Videli smo u fazi pandemije virusa kovid-19 kako se Opšta bolnica i nosila kao deo kovid sistema. Mislim da ovaj potez koji smo danas uradili je nešto što Pančevo, Pančevci i Pančevke zaslužuju, a to jeste da imamo jednu modernu, novu bolnicu. Ovim novcem ćemo izraditi projektno-tehničku dokumentaciju. Nadamo se da će vlada Srbije opredeliti novac za rekonstrukciju i dogradnju čitavog bolničkog kompleksa, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.