NaslovnaSport

Milica Sekulović pobedila je na džudo turniru Trofej Beograda

Milica Sekulović iz Pančeva, džudistkinja starčevačke Akademije Jočić, pobedila je na džudo turniru Trofej Beograda.

Trofej Beograda u džudou za mlađe kadete i kadetkinje održan je 31. oktobra u beogradskoj dvorani „Šumice“.

Zbog poznate situacije sa pandemijom kovid-19 sva džudo takmičenja i turniri su bili suspendovani od sredine marta do sredine oktobra.

Odlukom Džudo saveza Srbije dozvoljeno je da se održe nacionalna prvenstva u svim uzrasnim kategorijama, a da se ovo godine umesto Prvenstva Srbije za mlađe kadete održi Trofej Beograda.

Na trofeju je učestvovalo 150 takmičara 2005. i 2006. godište. Starčevačku Akademiju Jočić, predstavljali su Filip Spasić i Milica Sekulović.

Voljom žreba Filip Spasić se u prvom kolu sastao sa prvakom Srbije za starije pionire i favoritom za osvajanje ovog Trofeja Veljkom Simićem iz niškog Kinezisa.

Spasić je u meč ušao odlučno sa namerom da „skupo proda svoju kožu“. Takav pristup meču doneo mu je vođstvo na vazari, u sledećoj akciji malo je nedostajalo da iznenađenje bude kompletirano, međutim iskusni Simić se izvukao. Do kraja meča vodila se bespoštedna borba u kojoj je takmičar Kinezisa prvo izjednačio, a par sekundi pre kraja borbe i bacio na Ipon Filipa.

Milica Sekulović se u prvom meču sastala sa Acan Anjom iz Temerina. Posle prve akcije na meču tehnikom „kouči-gari“ povela na vazari i u zahvatu pobedila.

U polufinalu se sastala sa starijom i iskusnijom takmičarkom Ivanom Atarac iz Laćarka i posle 33 sekunde meča tehnikom „san-kaku“ primorala protivnicu na predaju.

Finalni meč sa Ivom Milošević iz beogradske Rakovice je bio repriza finala prvenstva Srbije iz 2018. godine. Posle ravnopravne i neizvesne borbe u poslednjih 20-ak sekundi meča Milica ponovo primenjuje tehniku „san-kaku“ i drži protivnicu u zahvat do kraja borbe i na taj način pobeđuje.

Trener Miroslav Jočić, posle turnira je rekao da naporan rad daje rezultate.

Kao što sam i obećao pre dve nedelje, naporan rad sa ovom decom daje rezultate. Verovao sam da Filip može da napravi rezultat na ovom takmičenju i bio je blizu toga. Jednostavno nije imao sreće u žrebu. Milica je ispunila moja očekivanja. Iako najmlađa u ovoj kategoriji uspela je da se okiti zlatom, rekao je Jočić.

Pobednica Trofeja Beograd Milica Sekulović je zadovoljna rezultatom.

Ovo je moje prvo takmičenje u konkurenciji mlađih kadeta. Prezadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Zahvaljujem se treneru Jočiću što me je pravim savetima vodio kroz mečeve i doveo do prvog mesta. Na žalost, zbog situacije sa virusom, ovim takmičenjem za mene je džudo sezona završena, kaže Milica Sekulović.