DruštvoNaslovna

Udruženje „Volonteri Kačarevo“ organizovalo humanitarni bazar

Udruženje „Volonteri Kačarevo“ organizovalo je u svom mestu humanitarni bazar kako bi se prikupio novac za lečenje dvogodišnje Minje Matić.

Organizator je udruženje građana „Volonteri Kačarevo“. Akciji su se pridružili i Mesna zajednica Kačarevo, brojna udruženja, privatne kompanije i OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Jovana Filijović, koordinatorka projekta u U.G. „Volonteri Kačarevo“ zadovoljna je odzivom izlagača, ali i posetilaca na ovom prvom humanitarnom bazaru koji su organizovali.

U fokusu našeg rada biće pomoć deci. Kao novoosnovano udruženje želeli smo da organizujemo prikupljanje novčane pomoći za neko dete kojem je to potrebno. Videli smo da su počeli mnogi da organizuju prikupljanje pomoći za dvogodišnju Minju Matić, jer je hitno i priključili smo se i mi da damo naš doprinos, obrazložila je Jovana Filijović.

Najmlađi su imali priliku da uživaju u druženju s maskotama Patrolne šapice i princezom Elzom, mogli su da probaju slane ili slatke đakonije, da ručaju gulaš ili riblju čorbu, da kupe nešto od odeće ili suvenira.

Zora Čubrić, predsednica udruženja žena „Etno kutak“ iz Kačareva kaže da su se rado odazvali ovoj akciji.

Mi podržavamo svaku akciju koja se organizuje u našem mestu. Naše članice su pripremile slatkiše i slano pecivo i to smo ponudile na štandu na prodaju. Humani je povod i nadamo se da će Kačarevci još jednom pokazati da su spremni da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, kaže Zora Čubrić.

Kompletan prihod od prodaje namenjen je lečenju dvogodišnje Minje Matić. Organizatori su više nego zadovoljni, jer je u ovoj akciji prikupljeno više od 184.000 dinara.

Udruženje građana „Volonteri Kačarevo“ osnovali su Kačarevci koji su tokom vanrednog stanja u martu i aprilu pomagali najstarijim sugrađanima. Tada su uvideli da postoji potreba za postojanjem jednog ovakvog udruženja i da je pomoć mnogima potrebna i kad nije vanredno stanje.

Osnovna misija: uvek pomoći kome god je potrebno

Snežana Zlatanović, predsednica Udruženja građana „Volonteri Kačarevo kaže da je osnovna ideja ovog udruženja da se pokrene cela zajednica u pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Prvenstveno ćemo se baviti rešavanjem problema u našoj zajednici, u Kačarevu. Već smo počeli da radimo na rešavanju dva velika problema. U prvom slučaju je u pitanju jedno dece s posebnim potrebama. Toj porodici pokušavamo da pomogne u opremanju kupatila da bi im se olakšala briga o detetu. Drugi problem na čijem rešavanju radimo je sanacija krova jedne naše kačarevačke penzionerke lošijeg finansijskog stanja, najavila je Snežana Zlatanović.

Snežana Zlatanović i Jovana Filijović iz Udruženja građana „Volonteri Kačarevo“

I ubuduće će Volonteri Kačareva biti na usluzi svakome kome je pomoć potrebna. Kako kažu, neke probleme lako i brzo reše, u roku od jednog dana, kada je na primer nekome potrebno obezbediti obrok, odeća ili obuća

Naše sagovornice dodaju da će ubuduće najviše akcija biti organizovano za pomoć deci i samohranim majkama, a zatim starijim sugrađanima.