DruštvoNaslovna

U toku je sistematska deratizacija u Dolovu

U toku je još jedna akcija sistemske deratizacije koja se sprovodi na celoj teritoriji Pančeva, a ekipe su trenutno u Dolovu.

Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj povodom sistematske deratizacije posetila je domaćinstvo Radivoja Nikolića u Dolovu. Ona je istakla da sistematska deratizacija predstavlja jednu od osnovnih preventivnih mera za očuvanje zdravlja ljudi. Važna je za prevenciju prenosa zaraznih bolesti od strane mišolikih glodara.

Grad Pančevo sistematsku deratizaciju sprovodi svakog proleća i jeseni. Godišnje se u budžetu grada za tu svrhu ostavljaju sredstva u iznosu od oko 10 miliona dinara. Zato je ona besplatna za naše sugrađane. Akcija suzbijanja je otpočela krajem prošlog meseca. Urađena je u Glogonju, Jabuci, Kačarevu i Banatskom Novom Selu. Sada se radi u Dolovu. Do kraja novembra biće sprovedena u svim naseljenim mestima, ali i u gradu, kaže Katarina Banjai.

 

Katarina Banaji, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj

 

Radivoje Nikolić se zahvalio gradu Pančevu na humanom i pametnom gestu.

Ova sredstva za deratizaciju puno znače. Nekoliko godina unazad grad Pančevo izdvaja sredstva za deratizaciju i deli ih besplatno. Ovde na selu ima dosta hrane i stoke, tako da ima dosta i glodara i ovo je za nas velika pomoć, rekao je Radivoje Nikolić.

Sistematskom deratizacijom biće obuhvaćeno oko 1.300 stambenih zgrada, oko 30.000 individualnih domaćinstava, nehigijenska naselja, divlje deponije, neuređene zelene površine i priobalje.