DruštvoNaslovna

Grad Pančevo nagradio najbolje učenike

Grad Pančevo je nastavio da nagrađuje najbolje učenike sa svoje teritorije koji su ostvarili odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Nagrade su im danas uručili mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje i Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“.

Ove godine 16 učenika je ostvarilo značajne rezultate. Reč je o prvim, drugim i trećim mestima na republičkim, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama iz likovne kulture, scenskog i filmskog stvaralaštva, fizike i matematike.

Grad je za ovu namenu u budžetu obezbedio iznos od 125 hiljada dinara.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća je čestitala najboljim učenicima na ostvarenom uspehu i poželela im je mnogo sreće u daljem radu.

Prošle godine u ovo vreme, za Dan grada, bilo je više od 100 učenika. Ove godine takmičenja nisu održana. Održana su samo iz navedenih oblasti, ali kao što vidimo i iz ovih oblasti naša decu su najbolja. Grad je odvojio novac za nagrađivanje učenika u saradnji sa Regionalnim centrom za talente. Ono što smo još u toku ove godine izdvajali, do sada smo izdvojili oko 1,5 miliona za nagrađivanje učenika, vukovaca osnovnih škola, vukovaca srednjih škola i studenata koji su ostvarili prosek iznad devet. I to je nešto na šta grad posebno obraća pažnju i što posebno ističe kao najlepšu sliku grada i naše omladine, rekla je Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Nagrađeni učenici su:

Dušan Cvijetić
Milana Miljković
Bojana Džantoski
Natalija Stojoski
Petar Bačkonja
Ljubica Novakov
Nikola Lav Brcanski
Anja Šušnjar
Ognjen Škrbić
Nora Abci
Lana Stojadinov
Jovan Jovanov
Ljubodrag Radmilović
Uglješa Kuzmanov
Lazar Bačkonja
Lea Petrović