DruštvoNaslovna

Predškolska ustanova „Dečja radost“ poziva roditelje da se prijave za besplatan program

Predškolska ustanova „Dečja radost“ iz Pančeva sprovodi besplatan program obuke za roditelje čija deca nisu u sistemu predškolskog obrazovanja. Prijavljivanje zainteresovanih roditelja je u toku.

Program za roditelje „Snažni od početka – dajmo im krila“ je namenjen je roditeljima odnosno starateljima dece uzrasta od 2 do 6 godina koja nisu uključena u sistem predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Program se realizuje u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, uz podršku Svetske banke i Fondacije za otvoreno društvo.

Program je besplatan. Realizovaće se na daljinu (onlajn) i vodiće ga vaspitačice PU „Dečja radost“.

Kroz osam tema, realizovanih jednom nedeljno tokom dva meseca, roditelji i staratelji dece će imati priliku da unaprede svoje roditeljske veštine i dobiju odgovore na pitanja i dileme koje se tiču roditeljstva.

Program će se realizovati u grupama od deset polaznika i takav rad će omogućiti i međusobnu razmenu iskustva sa drugim roditeljima/starateljima.

Porodice koje iskažu interesovanje za učešće u projektu će biti podeljene u dve grupe.  Prva grupa će pohađati program u jesenjem terminu (novembar-decembar 2020.), a druga grupa u prolećnom terminu (mart-maj 2021. godine).

Predškolska ustanova će obavestiti roditelje u kom terminu će učestvovati u programu, kao i detaljnije podatke o načinu rada.

Predviđeno je da svaka porodica koja učestvuje u Programu dobije set materijala koji sadrži sledeće:

– „Knjiga o nama“ – radna sveska sa zajedničkim aktivnostima za razmenu, učenje i zabavu;
– „Igre za celu porodicu“ – set kartica sa igrama i aktivnostima za zajeničko učenje, istraživanje, stvaranje, druženje i zabavu;
– Brošura – podsetnik koji prati sadržaj Programa;
– Potvrda o učešću u Programu;
– Slikovnica i bojice.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće do utorka, 10. novembra 2020. godine, na jedan od sledećih načina:

  • Popunjavanjem onlajn prijave na ovom linku.
  • Slanjem podataka na mejl: drsnazniodpocetka@gmail.com
  • Pozivanjem broja ili SMS porukom na broj 064/877-53-57

Više informacija na sajtu Predškolske ustanove „Dečja radost“ Pančevo.