NaslovnaSport

Veliki uspeh pančevačkih pištoljaša – zlatne medalje na Walther kupu za mlade u Smederevu

Veliki uspeh zabeležili su pančevački pištoljaši i strelci na Walther kupu za mlade u Smederevu. U pitanju je tradicionalni šesti međunarodni turnir za mlade takmičare, na kojem ovoga puta nije bilo takmičara iz drugih zemalja zbog pandemije virusa kovid-19.

Nastupilo je stotinak takmičara iz 25 domaćih klubova, a iz SD “Pančevo 1813“ sedam mladih takmičara.

Aleksa Rakonjac, koji je prethodna tri dana učestvovao na pripremama juniorske reprezentacije SS Srbije, takođe u Smederevu, osvojio je zlatnu medalju sa 612,1 krugom, u konkurenciji takmičara puškom starih do 16 godina. Aleksa se takmičio u finalu od osam najboljih juniora do 20 godina, u kojem je osvojio značajno četvrto mesto.

Iako je i ovo veliki uspeh, imao je priliku i da osvoji medalju od koje ga je u finalu delilo samo 0,3 kruga. Time je i opravdao poverenje selektora za pušku Dragana Donevića i stručnog tima SS Srbije, kaže Siniša Veljković, sportski direktor SD „Pančevo 1813“.

Odlično su gađale i Teodora Kondić koja je deveta sa 608,4, i Iva Rakonjac koja je dvanaesta sa 604,2 kruga u jakoj konkurenciji do 16 godina puškom.

 

 

Zlatna medalja i prvo mesto za pištoljaše ekipno i pojedinačno

Ekipa juniora SD “Pančevo 1813“ pištoljem je osvojila prvo mesto sa 1613 krugova u sastavu Velimir Ninković sa 545, Stefan Kešišjan 542 i Marko Ninković 526 krugova (koji je pionirski prvak Srbije i ima 14 godina).

Velimir Ninković je junak dana, jer je u svojoj kategoriji do 18 godina (ima 16 godina) osvojio srebrnu medalju. Tako se plasirao u osam najboljih juniora do 20 godina starosti na treću poziciju.

U žestokoj borbi u finalnom meču, već posle nekoliko hitaca je preuzeo vođstvo. Držao se na toj poziji veoma čvrsto do samog kraja meča, te i ubedljivo pobedio i osvojio veliku zlatnu medalju, kaže Siniša Veljković.

Stefan Kešišjan je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 16 godina pištoljem. Takođe se plasirao u finalni meč juniora na četvrtu poziciju, a u toku meča se popeo na drugu.

Na žalost, pošto tu odlučuju nijanse, jedan loš pogodak ga je izbacio na šesto mesto na kojem je i završio u kategoriji juniora do 20 godina, što je takođe uspeh, objasnio je Veljković.

Marko Ninković je četvrti u kategoriji do 16 godina pištoljem, a Marina Mijatović šesta.

 

 

Narednog vikenda će u Novom Sadu biti održano Prvenstvo Srbije i Finale Kup SSS (koji su bili odloženi iz prošle sezone) za kadete u trostavu vazdušnom puškom. Za ovo takmičenje su se plasirali pored Alekse Rakonjac i tri kadetkinje Teodora Kondić, Iva Rakonjac i Ana Tokić. Oni će od srede, 11. novembra, zajedno sa trenerom Sinišom Veljkovićem, biti na pripremama SS Srbije u Novom Sadu. Pridružiće im se i pištoljaši Stefan Kešišjan i Marko Ninković, a verovatno i Velimir Ninković, koji su to zaslužili postizanjem visokih rezultata u prethodnoj sezoni.