InformacijeNaslovna

S početkom grejne sezone nastavlja se uništavanje kontejnera vrućim pepelom

S početkom grejne sezone, na žalost, počinju i standardni, višegodišnji problemi uništavanja kontejnera, jer nesavesni građani vreo pepeo bacaju u posude za smeće.

Prethodnih dana pojedini stanovnici Strelišta i Tesle bacali su vreo pepeo u metalne kontejnere, prouzrokovali požar i oštećenja posuda za smeće.

Služba za gašenje požara JKP ,,Higijene“ je u zimskim danima u stanju pripravnosti tako da odmah po prijavi gorenja posuda za smeće uspeva da što brže reaguje. Na žalost, u velikom broju slučajeva na licu mesta zateknu samo gomilu plastike. Delimično oštećeni metalni kontejneri se krpe i tako im se pridužava vek trajanja.

I pored svih apela da se vreo pepeo nikako ne baca kontejnere već da se odlože u džakove ili neke druge posude i ostavlja pored njih odakle će ga radnici „Higijene“ odneti specijalnim vozilima svake zime imamo istu sliku.

 

 

Godinama unazad poražava statistika da tokom jedne grejne sezone izgori svaki peti kontejner. Činjenica da veliki broj kontejnera bude uništen doprinosi situaciji da ih na terenu nema dovoljno što dodatno otežava rad ,,Higijene“.

Za nabavku novih JKP ,,Higijena“ i Grad svake godine izdvoje milionske iznose.

Još jednom alelujemo na građanje da budu odgovorni, jer samo takvim ponašanjem možemo sprečiti uništavanje kontejnera i autosmećara, odnosno, naše zajedničke imovine, navodi se u saopštenju JKP „Higijena“.