NaslovnaZdravlje

Alibunar: apel građanima u cilju očuvanja kapaciteta Doma zdravlja

Zbog svakodnevnog povećanja broja obolelih na teritoriji opštine Alibunar i sve većeg pritiska na zdravstveni sistem, lokalna samouprava preduzima sve kako bi pomogla Domu zdravlja „Alibunar“ da pruža adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim građanima opštine Alibunar.

Trudimo se da poboljšamo uslove rada u ovoj ustanovi kroz finansiranje nabavke opreme, zarada određenog broja zaposlenih i na sve druge načine, rekla je predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić.

U poseti Kovid ambulanti Doma zdravlja, predsednica opštine je iskazala neizmernu zahvalnost svim zaposlenima u Kovid ambulanti za njihov doprinos očuvanju zdravlja stanovništva opštine Alibunar koji i u ovim najtežim situacijama brinu o našim sugrađanima.

Lokalna samouprava svakodnevno radi na poboljšanju uslova rada prvenstveno zdravstvenih radnika, obezbeđuje ručak za zaposlene u Covid ambulanti, a naći će i druge načine da iskaže zahvalnost našim herojima u borbi protiv epidemije, rekla je Bratić.

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić i direktorka Doma zdravlja “Alibunar” dr Dinka Kožokar Daždea obišle su pojedine institucije i ugostiteljske objekte, delile maske sugrađanima i apelovale na sve da se poštuju mere zaštite u borbi protiv koronavirusa.