NaslovnaSport

Kadeti i petlići Ragbi kluba „Dinamo“ prvaci Srbije

Kadeti i petlići Ragbi kluba „Dinamo“ na završnom turniru ove sezone potvrdili su još jednom da su najbolji u Srbiji, poput juniora koji su titulu osvojili pre dve nedelje.

Duga i teška sezona puna izazova, od pet kategorija koje se takmiče u muškoj konkurenciji ragbisti pančevačkog Dinama osvojili su tri titule prvaka države za 2020. godinu. Imali smo težak zadatak da održimo kontinuirani rad i lidera u mlađim kategorijama u ragbiju. Kruna uspeha ove sezone došla je baš na stadionu našeg komšijskog kluba „Borac Starčevo“ gde je u subotu, 28. novembra održan ragbi vikend i završni turniri za mlađe kategorije. „Dinamo“ je u finalnim nadmetanjima u konkurenciji kadeta i petlića pružio odličnu igru i savladao protivnike, čime se u obe konkurencije okitio zlatnim medaljama, izjavio je šef stručnog štaba Đorđe Gavrilović.

 

 

I Miomir Kalabić ne krije zadovoljstvo zbog osvajanja titula prvaka Srbije.

Veliki uspeh Dinama u sezoni 2020. godini, tri titule. Nakon uspeha juniorskog tima pre dve nedelje koji je osvojio titulu prvaka Srbije, usledile su dve nove titule u kadetskoj i konkurenciji petlića. Ovo je dokaz, okićeni sa tri titule, da je omladinska škola Dinama najbolja u Srbiji. Zahvaljujem se svim igračima i stručnom štabu na ovim uspesima našeg kluba, rekao je predsednik Dinama Kalabić Miomir.

 

 

Kadeti Dinama:
Krivokuća, Mijač, Nilenković, Aleksić, Vasić, Brkić, Voštić, Adžić, Kuzmanović, Košpić, Vortić, Krkljuš, Mišić, Nikolajević, Mesić, Babić, Tasić, Begunić
Treneri : Đorđe Gavrilović, Vladimir Ambruš

RUGBY SERBIA FINALS WEEKEND

FINALE PRVENSTVA SRBIJE ZA U16 KADETE
RK Dinamo 1954 – RK Rad 17-5 (7-0)

Petlići Dinama:
Vuk Oluški, Nemanja Adžić, Filip Grozdić, Lazar Grozdić, Aleksandar Savić, Boris Savić, Andrej Gmiović, Igor Ignjatov, Vanja Ignjatov, Andrija Kuzmanović, Popović Aleksandar, Miloš Jović.
Treneri petlića: Tatić Nikola, Advigov Nikola

FINALE PRVENSTVA SRBIJE ZA U12 PETLIĆE
– 1/2 finale RK Dinamo 1954 – RK Žarkovo 70-0
– 1/2 finale RK Loznica – BRK Crvena Zvezda 0-10
– 3. mesto RK Žarkovo – RK Loznica 0-55
– 1. mesto RK Dinamo 1954 – BRK Crvena Zvezda 40-0

Plasman:
1. RK Dinamo 1954
2. BRK Crvena Zvezda
3. RK Loznica
4. RK Žarkovo