DruštvoNaslovna

Nastavljaju se radovi na rehabilitacija puteva i ulica u MZ Gornji grad u Pančevu

U toku je asfaltiranje ulica u naselju Kosovskih junaka u Pančevu. Trenutno se asfaltira ulica Miloša Obilića. U ovom delu Gornjeg grada kolovoz je sada proširen i rekonstruisan i stanovnici ovog dela Pančeva konačno imaju putnu infrastrukturu kakvu je odavno trebalo da dobiju.

U okviru projekta javno – privatnog partnerstva, ove nedelje se izvode radovi na rehabilitacija puteva i ulica u Gornjem gradu – obnavljanje puta, ojačanje kolovozne konstrukcije po celoj širini postojećeg kolovoza.

 

 

Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je radove kako bi se uverila da se sve odvija prema planu.

Mesna zajednica „Gornji grad“ je jedna od nastarijih u gradu i ima najveći broj građana koji žive upravo u ovom delu. Na žalost, imala je i najneuređeniju putnu infrastrukturu. Mi smo za dvadesetak dana uspeli da rešimo asfaltiranje u devet ulica. Trenutno se izvode radovi u ulici Miloša Obilića. Veliko nam je zadovoljstvo da smo građanima posle više decenija uspeli da obezbedimo uslove kako dolikuje. Prethodno stanje je bilo sa prilično devastiranom kaldrmom i jako je otežavalo kretanje, a naročito u jesenjem i zimskom periodu. Napomenula bih da prilikom radova u tri ulice u Gornjem gradu, gde je bilo mogućnosti, ovim radovima smo uspeli i da proširimo kolovoznu konstrukciju, tako da ove ulice koje smo radili imaju profil ulice od pet metara. Rehabilitacijom ulica dobili smo pun profil širine kolovoza, samim tim i preglednost, kao i funkcionalnost, istakla je tokom obilaska radova gradska menadžerka, Maja Vitman.

 

 

Ulice koje se rade u MZ Gornji grad u sklopu ove rehabilitacije i rekonstrukcije u ovoj godini pored ulice Miloša Obilića, su Ive Kurjačkog, Jove Maksina, Tanaska Rajića, Kosančić Ivana, Majke Jugovića, Jug Bogdana, Toplice Milana i Braće Jugović.