DruštvoNaslovna

Ukradeni medvedići sa novogodišnje dekoracije Turističke organizacije Pančevo: kamere snimile lopove

U novogodišnjoj noći u Pančevu nekim građanima glavna zanimacija bila je krađa medvedića sa novogodišnje dekoracije Turističke organizacije Pančevo. Kamere video nadzora snimile su počinioce.

Uprkos predrasudama i očekivanjima, izgrednici su bili ljudi od kojih to, na prvi pogled, sigurno ne biste očekivali.

U prvom slučaju, nešto pre 23 sata, par, momak i devojka, šetali su centrom. Onda je ona zastala pred dekoracijom, zatim se vratio on i popeo se uz oluk i skinuo medveda.

U drugom slučaju, oko sat i po nakon ponoći, drski muškarac, s maskom na licu, brzom akcijom i jasnom namerom, skočio, ukrao medvedića i pobegao sa njim.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo i dalje ne može da veruje koliko su pojedinci drski i bezobrazni i kako im ništa nije sveto, da čak i pored jasno vidljivih kamera video nadzora nešto ukradu.

Šta da kažem? Normalan čovek ovo ne može da uradi. Ove ljude zaista treba da bude sramota što su naočigled kamera, u centru Pančeva, ukrali nešto što je javna svojina, a što je pritom služilo u humanitarne svrhe. Podsećamo da je dekoracija napravljena kako bi se sugrađani fotografisali i donirali novac za lečenje bolesne dece iz našeg grada. Čak i kada je humanitarnog karaktera i kada se prikuplja novac za lečenje dece iz Pančeva doživljavamo ovakve stvari, izjavio je Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo.

Objavljujemo fotografije sa video kamera, kao i jedan od video snimaka kako biste se i vi uverili sa kakvim neljudima živimo u Pančevu.  Očigledno je da se ukrali medvediće iz čiste obesti, hira, bezobrazluka.

Video snimci predati su organima koji su zaduženi za brigu o javnom redu i miru i otkrivanje kradljivaca, a počinicima neka služi na čast što su ukrali javnu svojinu koja je služila, prvenstveno u humanitarne svrhe.

Kamere video nadzora su uočljive i rade

Ovako je izgledala dekoracija pre nego što su je lopovi „očerupali“ uprkos kamerama