NaslovnaSport

Humanitarna ragbi utakmica veterana odigrana u Starčevu

Humanitarna ragbi utakmica veterana između ragbi klubova „Borac“ iz Starčeva i „Matori Zmajevi“ odigrana je danas u podne u Starčevu.

Iako je danas pao prvi sneg ove zime, to nije poremetilo planove ragbi veterana iz cele Srbije da se okupe u Starčevu i odigraju humanitarnu utakmicu za pomoć nastradalima u seriji zemljotresa koji je pogodio Sisak, Petrinju i Glinu.

Na inicijativu Nikole Mudrića, veterana tima „Matori zmajevi“, koji je osnovan prošle godine kako bi okupio igrače bivše SFRJ, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći. Ragbi klub „Borac“ iz Starčeva predložio je da se odigra humanitarna utakmica, što je naišlo na opšte odobravanje svih veterana.

Zbog situacije sa pandemijom, veterani iz Bosne, Slovenije i Hrvatske nisu mogli da prisustvuju ovom događaju, ali su na drugi način pomogli ljudima iz ugroženih područja.

Već oko jedanaest časova počeli su da pristižu igrači iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva. Utakmica je počela u podne.

Sudija ovog duela bila je petnaestogodišnja Marija Stojšić. Ona se odrekla svoje dnevnice u korist meštana sa Banije. Utakmica je odigrana po veteranskim pravilima, tri puta po 10 minuta.

U prvoj trećini bilo je ispitivanje snaga, tako da nije bilo eseja ni na jednoj strani. Druga trećina je donela blago prednost ekipi „Matorih zmajeva“. Oni su poveli rezultatom 5-0, dok su domaći igrači Borca pokazali zube i u poslednjem napadu na utakmici poentirao preko Sanje Starčević i izjednačili na 5-5.

Posle utakmice Marko Sekulović iz RK Borac podsetio je da su ragbi veterani već pomagali građanima posle poplava u Obrenovcu.

Pomagali su i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice. Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima. Ipak, pravi prijatelji se pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalim u zemljotresu, kazao je Sekulović.

Nikola Mudrić inicijator ove ideje kaže da se veliko srce ovih ljudi meri i time što su pojedini članovi došli samo kako bi uplatili novčani prilog.

Nisu odigrali ni sekund utakmice. Bitno im je bilo da dođu i uplate prilog. Ovako nešto može samo ragbi da pruži, smatra Mudrić.

Goran Filipović iz Niša očekuje nova druženja na proleće.

Iskreno se nadamo da će sledeće okupljanje koje je zakazano za april u Zenici, u Bosni, biti jedan novi početak, odnosno vraćanje na stanje pre pandemije, rekao je Filipović.

Za one koji žele da pomognu, donacije se mogu uplatiti na sledeće račune:

OTP / Vojvođanska banka: 325-9300600167242-38

Vlasnik računa: Aleksandra Šekularac-Milutinović, Milutina Milankovića 64/13, Novi Beograd

Navedite prilikom uplate svoje podatke

Za donacije iz HR i drugih zemalja:

IBAN: HR6323600003228077659
SWIFT (BIC) Code: Zaba HR2x (to je bic)
Vlasnik računa: Tihomir Zlogleđa

Svrha uplate: Pomoć Ragbi klubu „Sisak“ – donacija