KulturaNaslovna

Dom omladine Pančevo raspisao konkurs za zbornik „Rukopisi 44“

Dom omladine Pančevo raspisuje 44. konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 44“.
Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.
Konkurs će biti otvoren do 21. februara.

Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Potrebno je poslati do 3 pesme i/ili tri kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (za priče do 7.000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom. Molimo autore da lične podatke ostave i u ,,telu“ mejla i na početku fajla s radovima, takođe da pesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova. Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila, navodi se u uslovima konkursa.

 

 

Mejl adresa na koju je potrebno slati radove je: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo preporučuje slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom samo u slučaju da autori nisu u mogućnosti da pošalju radove drugačije. U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 44”).

„Rukopisi 44“ će izaći iz štampe početkom maja ove godine, a u toku maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival (ukoliko dozvole epidemiološke mere). Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primerci će biti poslati poštom.

Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs