NaslovnaSport

Olimpijski komitet Srbije proglasio najuspešnije sportiste i trenere u 2020. godini

Olimpijski komitet Srbije danas je proglasio dobitnike prestižnih priznanja za 2020. godinu. Proglašenje najuspešnijih sportista, timova i trenera, organizovano je po 27. put.

Prvi put nije održano na svečnom događaju i ceremoniji, već je javnost obaveštena putem specijalne emisije koja je emitovana na Prvom programu Radio Televizije Srbije.

Specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za 2020. godinu dodeljeno je mladoj džudistkinji iz Pančeva Andrei Stojadinov koja je u roku od mesec dana osvojila tri medalje na evropskim prvenstvima. Specijalno priznanje Andrei uručila je potpredsednica OKS, Milica Mandić.

Srebrna medalja na Evropskom prvenstvu za seniore, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, kao i zlato na Evropskom prvenstvu za juniore jasno govore zašto specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za 2020. godinu odlazi u ruke Andree Stojadinov.

Želela bih da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije na prestižnom priznanju i na podršci. Velika je čast biti ovogodišnji lauerat. Nadam se da je ovo samo prvo u nizu priznanja koje će se naći u mojim rukama zbog sportskih rezultata, izjavila je Andrea Stojadinov.

Titulu najuspešnijih sportista za 2020. godinu poneli su Novak Đoković i Bobana Momčilović Veličković, dok je za najuspešnijeg trenera proglašena Jasna Šekarić. U kategoriji najuspešniji mladi sportista, prestižno priznanje je osvojio je hokejaš Matija Dinić. Specijalno priznanje za ostvarene rezultate dobila je mlada džudistkinja Andrea Stojadinov. Priznanje “Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta. posthumno je dodeljeno profesorki Ivanki Gajić.

Opširnije na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.