DruštvoNaslovna

Odbornici usvojili novi Statut grada Pančeva

Na osmoj sednici Skupštine grada većina odluka doneta je jednoglasno, glasovima vladajuće većine i opozicije. Usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Pančeva, koji je obrazložio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Kako je objasnio, novi Statut grada između ostalog predviđa ukidanje funkcije pomoćnika gradonačelnika za javne nabavke i uvodi se nova – pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturne projekte.

Ova izmena je važna kako bi se povećala efikasnost rada lokalne uprave, objasnio je gradonačelnik Stevanović.

Odbornici su usvojili i odluke vezane za izradu plana generalne regulacije kojim bi se formirala parcela za postavljanje nove trafostanice i izgradnju novih dalekovoda na potezu kod Severne industrijske zone.

Na ovoj sednici grada Pančeva, odbornici su prihvatili predlog da se promeni odluka da prevoz svih penzionera sa teritorije grada Pančeva ubuduće bude u potpunosti regresiran od strane grada.

Usvojeni su i druga izmena programa poslovanja JKP „Kombrest“ Banatski Brestovac za 2020. godinu sa Finansijskim planom i Prva izmena posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta grada Pančeva za 2020. godinu, kao i Program rada i finansijski plan Turističke organizacije grada Pančeva za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je bila je i Informacija o postupanju grada Pančeva povodom korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova u agroekonomskoj 2019/2020. godina.

Skupština Grada Pančeva ponovo ukazala poverenje Stojadinovu i Vujičićevoj

Skupština Grada Pančeva, na današnjem zasedanju, za vršioce dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Mladost i Centra za socijalni rad Solidarnost, ponovo je izabrala Predraga Stojadinova i Jasnu Vujičić.

Stojadinov i Vujičićeva su u prethodnom v.d. mandatu opravdali velika očekivanja i poverenje koje im je ukazala lokalna samouprava, pa je odluka da im se ponovo povere ove funkcije potpuno opravdana.