DruštvoNaslovna

Još jedan kapitalni projekat u Pančevu, rekonstruisaće se Ulica Cara Lazara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

Grad Pančevo dobio je 110 miliona dinara za rekonstrukciju Ulice Cara Lazara. To će biti dvogodišnji projekat.

Mi ulažemo 75,5 miliona dinara. Ukupna vrednost projekta je više od 300 miliona dinara. Ovo je još jedan dobar primer odlične saradnje sa AP Vojvodinom. Nastavljamo sa kapitalnim projektima u Pančevu. Svi naši sugrađani znaju koliko je važna ova ulica. Jedna od centralnih u Pančevu. Pratimo kao lokalna samouprava sve što radi predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija tako da smo se odlučili da krenemo i sa ovim poslom. Da podsetim da smo krajem prošle godine uredili kilometre asfalta u gradu i naseljenim mestima kroz javno-privatno partnerstvo rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović posle potpisivanja ugovora u Novom Sadu.

Sa Stevanovićem u Novom Sadu bila je i gradska menadžerka Maja Vitman.