NaslovnaZdravlje

Novi ultrazvuk za Dom zdravlja u Kovinu

Iz budžeta opštine Kovin izdvojeno je 4,5 miliona dinara za nabavku aparata za ultrazvučnu dijagnostiku. Ovim je načinjen tehnološki iskorak po pitanju dijagnostike u Domu zdravlja Kovin.

U našem Domu zdravlja godišnje 3.000 pacijenata obavi oko 7.000 pregleda na ultrazvučnom aparatu. Nabavkom ovog aparata, pored digitalizovanog RO aparata i digitalizacije mamografa iz sredstava Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, u decembru prošle godine, Odsek rendgen i UZ dijagnostike u Domu zdravlja Kovin je u potpunosti opremljen najsavremenijom medicinskom opremomom, izjavila je Jasmina Đakov, direktorka Doma zdravlja Kovin.

Prema njenim rečima aparat za ultrazvučnu dijagnostiku je najnovije generacije, proizvođača „General Electric“ koji je broj jedan na svetskom tržištu medicinske dijagnostičke opreme. Sastavni deo aparata čine i dve sonde: Konveksna za snimanje abdomena i linearna sonda za snimanje mekih tkiva: vrata, dojki kao i koštano zglobnog sistema. Visoka rezolucija omogućava izuzetno kvalitetan prikaz slike.

 

 

Dom zdravlja Kovin krupnim koracima ide napred, u smislu obnavljanja kadra, medicinske i labaratorijske opreme i usavršavanja u svakom smislu te reči, rekla je Đakov.