KulturaNajaveNaslovna

U Kovačici će Međunarodni dan maternjeg jezika biti obeležen onlajn programom

Pod pokroviteljstvom opštine Kovačica uz pomoć Galerije Babka i podršku Komisije za saradnju sa Uneskom, biće organizovano 20. obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika u Kovačici.

Kako je epidemiološka situacija i dalje nestabilna, organizacioni odbor je odlučio da se ove godine obeležavanje realizuje onlajn.

Program i ovog obeležavanja je posvećen očuvanju maternjeg jezika, negovanju i njegovom bogaćenju. U službenoj upotrebi u opštini Kovačica su četiri jezika – slovački, srpski, mađarski i rumunski.

Ove godine naš moto je „Četiri niti, jedan vez“ čime afirmišemo kolektivni kulturni identitet i četiri miljea koji se prožimaju i stvaraju jedan jedinstveni, saopšteno je iz Kovačice.

Pored Komisije za saradnju sa Uneskom, događaj su video porukama podržale i dve Ambasade – Ambasada Slovačke i Ambasada Rumunije.

U okviru kulturno-umetničkog programa koji su izveli talentovani pojedinci opštine Kovačica, obratiće se video porukom i pisac Olivera Balašević na temu uspomena o Kovačici i nekadašnjem kovačičkom sirotištu.

Program će publika moći da prati putem Instagram profila opstina_kovacica i Facebook platforme na stranici Opština Kovačica.

Sadržaj će premijerno biti emitovan u nedelju, 21. februara sa početkom u 11 časova.