NaslovnaSport

Atletika: Marija Mrkela iz Pančeva prvakinja Srbije na 200 m i 400 m

Prvenstvo Srbije za mlađe juniore održano je 20. i 21. februara u Beogradu. AK „Dinamo“ iz Pančeva osvojio je pet medalja na ovom takmičenju.

Marija Mrkela osvojila je prvo mesto i zlatne medalje u trkama na 200 i 400 metara, Sanja Marić je osvojila dve bronzane medalje, a Strahinja Stevšić je osvojio srebrnu medalju.

Prvog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore AK ,,Dinamo“ iz Pančeva je ispunio zacrtani cilj.

Trka na 400m i neprikosnovena Marija Mrkela je pobedila jednom rutinskom trkom 58,06. Po načinu trčanja videlo se da je ona vidno umorna od velikog broja trka i putovanja, koja su je iscrpela. Marija je došla kao veliki favorit i sigurnom trkom pokazala da je trenutno najbolja mlađe juniorska atletičarka Srbije u produženom sprintu. A od Sanje se očekivala jedna hrabra trka. Ona je novim ličnim rekordom 58,63 osvojila bronzanu medalju, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Drugog dana beležimo fantastičan nastup AK ,,Dinamo“ Pančevo. Osvojene su tri medalje. Marija Mrkela je ponovo blistala i ponovila uspeh od juče pobedivši u trci na 200 metara.

Marija je istrčala odličnu trku i ličnim rekordom 25,59 potvrdila svoju dominaciju u produženom sprintu. Sjajna zimska sezona za mladu pančevačku atletičarku koju ove godine očekuju mnoga međunarodna takmičenja, kaže trener Cvetkoski.

Druga atletičarka ,,Dinamo“ Pančevo koja je blistala je Sanja Marić. Ona je u trci na 800 metara osvojila bronzanu medalju ličnim rekordom od 2.11,58.

Koliko je ova trka bila jaka govori to da su sve tri devojke oborile rekord Srbije za mlađe juniorke za gotovo 3 sekunde. Sanja je zajedno sa Marijom biser naše atletike, devojke koje će zasigurno proneti sa ponosom ime našeg grada, ocenio je trener Cvetkoski.

Za treću medalju drugog dana pobrinuo se Strahinja Stevšić. On je u trci na 800m osvojio srebrnu medalju rezultatom 2.02.40, a bez pobede je ostao u poslednjim metrima trke.

Nadamo se da će na sledećim takmičenjima pokazati da je i on jedan od najboljih mladih atletičara Srbije, kaže Ljupčo Cvetkoski.

Po svemu prikazanom Pančevo sa ovakvim atletičarima ne treba brinuti o budućnosti. Dobar nastup imao je i Andreja Božanić u trci na 800m kao i Anđela Kićović na 1500m.