NaslovnaSport

U Žablju potpisani ugovori o finansiranju sportskih klubova i udruženja

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović uručio je ugovore o finansiranju sportskim klubovima i udruženjima, zajedno sa članom Opštinskog veća za sport Zoranom Šolajom i predsednikom Sportskog saveza opštine Žabalj Urošem Bogojevićem.

Uprkos nepovoljnoj prošloj godini, lokalna samouprava nije umanjila sredstva namenjena sportistima, a potpisano je 19 ugovora, za 17 klubova i dva udruženja.

Tom prilikom Uroš Radanović je istakao da će uvek biti potpora sportistima, kako bi imali što bolje uslove za napredak.

Dogovorili smo se da ubuduće ovakvi konkursi budu raspisani godinu dana ranije, tako da očekujem da do kraja ove godine raspišemo konkurse za narednu godinu, kako bi sportski klubovi i udruženja na vreme mogli da planiraju kako će trošiti sredstva“, podvukao je predsednik Opštine Žabalj.

 

 

Član Opštinskog veća za sport Zoran Šolaja rekao je da je lokalna samouprava još jednom pokazala koliko brine o razvoju sporta na svojoj teritoriji i u kojoj meri podstiče sve sportske klubove i udruženja na još bolji rad.

Sa tim se usaglasio i predsednik Sportskog saveza opštine Žabalj Uroš Bogojević, koji je naglasio da, iako je godina bila teška, nisu izostali dobri rezultati u grupnim i u pojedinačnim sportovima.

Kako je poručeno, Opština Žabalj će i u narednom periodu podržavati sportiste sa svoje teritorije, i profesionalce i rekreativce, naročito one najmlađe.

Izvor: Opština Žabalj