DruštvoNaslovna

Čedomir Božić uručio ugovore za poljoprivredne stručne službe

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore vredne 179 miliona dinara za finansiranje obavljanja savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini.

Bespovratna sredstva dobilo je 12 poljoprivrednih stručnih službi, i to za realizaciju aktivnosti iz programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te podrške u sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Sekretar Božić je ovom prilikom istakao da poljoprivredne stručne službe imaju apsolutnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, i pozvao ih da svojim sugestijama i predlozima dopinesu još boljoj saradnji, naročito u segmentu koji se tiče njihovog rada.

 

 

Zajedničkim radom i zajedničkim donošenjem odluka unapredićemo našu saradnju, kazao je Božić.

On je dodao da je cilj resornog sekretarijata da, kako sa poljoprivrednim stručnim službama, tako i sa poljoprivrednim proizvođačima, lokalnim samoupravama i drugim korisnicima sredstava, kreira konkurse koji će podržati njihove najvažnije projekte i programe.

Na javnom pozivu Sekretarijata za poljoprivredu podržane su aktivnosti poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Rume, Sombora, Pančeva, Subotice, Vrbasa, Zrenjanina, Kikinde, Sremske Mitrovice i Sente.