NaslovnaZdravlje

U Pančevu povećan broj pacijenata na bolničkom lečenju od kovida

Broj obolelih od virusa kovid 19 svakodnevno raste. U pančevačkoj bolnici trenutno se leči 127 pacijenata sa srednje i teškom kliničkom slikom.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice kaže da je na žalost nepridržavanje propisanih mera doprinelo da je broj obolelih tri puta veći na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici nego pre dve nedelje.

Bez obzira na jedan broj otpuštenih pacijenta, svakodnevno imamo deset do petnaest pacijenta koje primamo sa ozbiljnim kliničkim slikama, ne baš lakog zdravstvenog stanja. Apelujem na sve ljude da se držimo propisanih mera, jer ljudi očito nisu svesni situacije koja se komplikuje iz dana u dan u čitavoj zemlji. Čim raste broj obolelih, raste broj zaraženih i umrlih, svi smo od toga umorni sa kovidom se borimo 11 meseci. Trajaće još, a direktno zavisi od našeg ponašanja, rekao je za RTV Pančevo direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka.

Zbog povećanog broja pacijenata ORL odeljenje u Opštoj bolnici po četvrti put je vraćeno u kovid sistem. Ukoliko bude rastao broj obolelih doktor Ovuka kaže da će ponovo neka odeljenja biti vraćena u kovid režim.

On naglašava da su zdravstveni radnici na izmaku snaga, da se i oni razboljevaju. Potrebno je da što veći broj građana vakciniše kako bi se stvorio kolektivni imunitet i kako bi se konačno stalo na put širenju virusa kovid-19.