DruštvoNaslovna

Policija u Pančevu i okolini pronašla oružje i drogu kod devet osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u više odvojenih akcija, kod devet osoba pronašli su oružje i drogu i, po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Policija je u pretresu stana muškaraca starosti 45 i 33 godine iz okoline Kovačice pronašla dva pištolja i municiju, dok su kod dvadesetšestogodišnje devojke iz Pančeva nađeni pištolj, puška i municija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv njih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pripadnici policije u pretresu stanova i drugih prostorija na području Pančeva, kod dvadesetdvogodišnje devojke pronašli su 115 grama amfetamina, kod tridesetjednogodišnje žene 27 grama amfetamina, dok su od tridesetšestogodišnjakinje oduzeli manju količinu heroina.

U stanu četrdesetogodišnjeg muškarca pronađeno je 40 grama amfetamina i osam grama heroina, kod tridesetdevetogodišnjaka 150 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, dok je od dvadesetjednogodišnjeg muškarca oduzeto 35 grama heroina.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.