NaslovnaSport

Takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813“ osvojili čak 15 medalja na Prvenstvu Vojvodine

Takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813“ osvojili su čak 15 medalja na Prvenstvu Vojvodine po B programu, za kadete i mlađe juniore održanom u Vrbasu.

Aleksa Rakonjac osvojio je zlatnu medalju, Iva Rakonjac bronzanu, Stefan Kešišjan zlatnu, Velimir Ninković srebrnu, Marko Ninković zlatnu i bronzanu medalju. Marina Mijatović je osvojila bronzanu medalju, ekipa mlađih juniora puškom srebrnu, ekipa kadeta bronzanu, ekipe kadetkinja i mlađih juniorki po bronzanu medalju, ekipe kadeta i mlađih juniora pištoljem su osvojile zlatnu, a ekipe kadetkinja i mlađih juniorki pištoljem bronzanu medalju.

Prvenstvo Vojvodine održano je za vikend u Vrbasu uz poštovanje svih propisanih mera. Streljačka družina “Pančevo 1813“ nastupila je sa 16 takmičara i jedina sa svih osam ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem i puškom.

 

 

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa 595 krugova puškom u konkurenciji mlađih juniora, a njegova mlađa sestra Iva Rakonjac bronzanu medalju sa 392 kruga puškom u konkurenciji kadetkinja.

Ekipa mlađih juniora puškom je druga, a ekipa kadeta treća. Nastupili su i Ognjen Lukić sa 527 (deveti), Nemanja Đorđević sa 504 i najmlađi Ognjen Bunčić sa 489 krugova.

Ekipa kadetkinja puškom je treća, a mlađih juniorki četvrta. Pored Ive, nastupile su Teodora Kondić sa 385 ( šesta) i Katja Bogdanović sa 337 krugova.

Stefan Kešišjan je osvojio zlatnu medalju sa 539 krugova pištoljem u konkurenciji mlađih juniora, Velimir Ninković je osvojio srebrnu medalju sa 526 krugova. Marko Ninković sa 523 kruga je osvojio bronzanu medalju u konkurenciji mlađih juniora pištoljem. U konkurenciji kadeta Marko Ninković je osvojio i zlatnu medalju.

Marina Mijatović je osvojila bronzanu medalju sa 351 krugom pištoljem u konkurenciji mlađih juniorki.

Ekipe kadeta i mlađih juniora pištoljem su ubedljivo prve, a ekipe kadetkinja i mlađih juniorki pištoljem su treće. Nastupili su Nemanja Đorđević, Ognjen Bunčić, Asja i Katja Bogdanović i debitantkinja Ivana Nerandžić.

Svi takmičari su ispunili norme za Prvenstvo Srbije koje će biti održano 20. marta u Smederevu.