DruštvoNaslovna

HIP Petrohemija zaustavlja pogone u Pančevu i Elemiru

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u ponedeljak, 15. marta počinje zastoj proizvodnje, koji će trajati 35 dana, saopšteno je iz HIP Petrohemije Pančevo.

U fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima HIP-Petrohemije u Pančevu, kao i u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru zastoj proizvodnje će početi u subotu, 20. marta i trajaće 30 dana.

Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa i generalni remont ekstrudera L-229 u fabrici PENG, prvi put posle više od 40 godina kontinualnog rada.

Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Iz ove kompanije napominju da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.