DruštvoNaslovna

Pančevo dobilo „paket podrške“ za usavršavanje zaposlenih u Gradskoj upravi

Grad Pančevo spada u 50 lokalnih samouprava u Srbiji koje su kroz Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, dobile takozvani „paket podrške“.

Zahvaljujući njemu, pravi se veliki iskorak ka stvaranju službeničkog sistema koji će omogućiti profesionalno usavršavanje zaposlenih kao i ocenjivanje njihovog rada.

Na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Saveta Evrope, koji sprovodi Program, i kolegama iz drugih lokalnih samouprava, govorilo se o rezultatima primene i pozitivnim pomacima u funkcionisanju uprave. Raduje nas što ćemo imati priliku da nastavimo da radimo na profesionalizaciji lokalne uprave, što je jedini ispravan način za uspostavljanje efikasne lokalne uprave koja radi u korist građana i privrede, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

S teritorije Južnog Banata među odabranim lokalnim samoupravama su i Kovin i Plandište.

Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, vredan je četiri miliona evra. Zajednički ga finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.